FluebinderVerktøy
av André Brun

Wasatch - har du hørt om det?

Fluebinderverktøy skal være konstruert slik at det er lett å bruke, utfører oppgaven det er tiltenkt bra, det skal holde lenge og det skal ikke minst være behagelig i bruk.
Jeg har gjennom tiden brukt verktøy fra mange ulike produsenter - og mye er bra. Ofte har de fleste produsenter noe i sitt utvalg som utmerker seg, f.eks. fra Matarelli, Tiemco, Griffiths og Renzetti.

For et par år siden sendte Dean Childs fra Utah meg noe nytt utstyr som han hadde begynt å lage. I skikkelig liten-familie-bedrift-stil hadde han over en tid utviklet en hel serie med egne verktøy. Jeg fikk en hel drøss med verktøy av han - whip-finishere, hackleklemmer, dubbingnåler, dubbingbørster m.m. - alt håndlaget. 


Og det var virkelig førsteklasses:
Nøye tilpassninger, bra stålkvalitet og det oppfylte i hvert fall mine grunnkrav, slik jeg har listet de opp ovenfor. Det er på en måte Matarelli MED trehåndtak. OG de er veldig behagelige i bruk med sine polerte trehåndtak. Det blir liksom en varm "feel" når man holder disse verktøyene i hånden. Jeg vet at Wotton også har kommet med noe lignende.
Dean og Co. har heldigvis ikke brukt lakk på trehåndtakene. Det hadde jo blitt slitt av etterhvert. I stedet er treverket trykkinnsatt med et stoff som gjør at håndtakene faktisk blir mer og mer polert jo mer de brukes. Dessuten, når trecellene blir trykkinnsatt slik at luftporene fylles, gjør dette treet mye sterkere. Hadde verktøyet bare vært pent og ikke godt, så hadde det vært null verdt for min del, men dette er begge deler. 

Er du interessert i å kjøpe deg Wasatch verktøy, så send meg en e-post så skal jeg geleide deg videre: (Nå har forresten Svein på Nordisk F. tatt inn dette verktøyet, så kontakt heller gutta der). 

Den store whip-finisheren er jo først og fremst beregnet for større fluer, men egner seg ypperlig til de fluer og teknikker hvor du trenger en whip bak på flua.
Standarden ved siden av er den vanlige str./typen.
Sjekk den lille dubbingbørsten i midten: Her snakker vi endelig om en bra type som med letthet børster opp #22 fluer om du vil!
Standardstørrelsen (nr.3 fra venstre) er "streamerbørsten". 
-----------------------


:André © Brun

 

Related Links