Test : Simms Guide Model Pants

KORT VADEBUKSE FOR SOMMERFISKE

André Brun

Produktnavn: Simms Guide Model Pants

Beskrivelse: Pustende og vanntett kort "buksemodell"-vadebukse med 5 lags Gore-Tex Immersion-membran. Strømpemodell med formsydde neoprensokker.

Testperiode: Fiskesesongen 1999.

Pusteegenskaper: Jeg har nå hatt to par Simms Gore-Tex bukser og har blitt overbevist om at Gore-Tex er praktisk i vadere. Jeg har gått flere mil i disse buksene uten å føle at kondensen har gjort beina mer svette og klamme enn de ellers ville ha vært i ei vanlig jaktbukse. Når man "bor" i ei vadebukse mange dager i strekk skal det ikke mye kondens til før man konstant føler seg rå og kald på beina. Det slapp jeg virkelig med disse vaderne. Samtidig er Simms-vaderne fulstendig tette under vading. I vann som på land holder de beina tørre!

Vurdering: Pants-modellen: Det spesielle med disse vaderne er at de er laget som ei bukse, i stedet for den vanlige snekkerbuksemodellen. Ideelt for den som ikke pleier å vade opp til brystet, men også meget praktisk når man går en del langs elva på varme sommerdager og har behov for utlufting på overkroppen. Siste del av testperioden brukte jeg buksa i 12-14 timer hver dag. Ettersom det ble kaldt, varmt og tilbake til iskaldt igjen daglig, var det befriende enkelt å lufte ut maksimalt den ene timen for så og kle på seg igjen fra innerst til ytterst på overkroppen uten engang å løsne på vadebuksene. Og for ikke å snakke om hvor enkel denne buksa er hver gang man skal på "toalettet". Likevel, hvis du fisker en del i f.eks. de store østlandselvene eller andre steder hvor du av og til må vade dypt, så vil jeg nok anbefale Simms Guide Weight Stockingfoots - det er samme buksa, men denne er i standard lengde.

Simms vaderne har neoprene sokker, og disse er formsydd til høyre og venstre fot, noe som gir adskillig bedre passform i vadeskoene og på beina enn en generisk rett sydd utførelse. Bra. Størrelsen på neoprene sokkene er også sydd i tilsvarende størrelser som vaderne - jo større vadere, jo større sokker.

Ytterstoffet på buksene er meget sterkt og har vist seg å tåle "hardgåing" gjennom busker, kratt og risping av kvister. Bra! Klærne skal jo helst være litt solide også og bør tåle litt skrubbing og risper.

Leverandør: Jarle & Bjørnar Fluefiske, tlf.: 63 80 11 60.

Konklusjon: Etter min mening er Pants- modellen kort og godt den ultimate vadebuksa så lenge du ikke har behov for å vade opp til brystet.

Jeg har imidlertid nå gått over til den høye Simms Gore-Tex modellen. Den er og blir mer anvendelig de få gangene man MÅ vade dypt. Men hadde jeg hatt råd er jeg ikke i tvil om at jeg også ville hatt et par av de korte buksene - til varme sommerdager i grunne klare elver...

André Brun

Simms Gore-Tex bukse

Simms Gore-Tex brysthøyde

 

 

 

Tilbake

 

Related Links