Test: Micromax Travel Vise

 

En del fiskere tar med seg bindeutstyr på lengre fisketurer, og det kan jo ha sine fordeler. På slike turer hender det at man går tom for enkelte fluetyper etter mange dagers fiske. Og noen ønsker også å binde fluer langs elva etter hvilke insekter fiskene tar eller binde fluene sine da fordi de ikke har gjort det på forhånd. Uansett grunn er det da fint om stikka verken er stor, dyr eller fiklete i bruk.

Mange bindestikkeprodusenter har modeller som er laget nettopp med tanke på at de skal være enkle å bruke ute i felten.

Micromax Travel Vise er ei ganske ny stikke som ble introdusert på Fly Tackle Dealer Show i 1997. Det første man legger merke til med stikka er at den er ekstremt liten og hendig når den legges sammen. Og det er jo en fordel når man skal pakke i en allerede full tursekk.

Det har allikevel blitt plass til noen fine detaljer til tross for at dette er ei reisebindestikke: Vinkelen på hodet er justerbart, og det kan roteres for at det skal være mulig å se flua fra flere vinkler. I kjeften er det også en serratering slik at krokene låses knallhardt, og den tar kroker fra str. 8/0 til 24. Micromax Travel Vise har et vanlig bordfeste, men kan i tillegg leveres med et feste som kan skrues rett ned i f.eks. en stubbe ved elvakanten hvis man føler for det. Stikka leveres også i et praktisk lite cordura etui med ekstra rom for kroker o.l.

Min vurdering av stikka er at den er praktisk og behagelig i bruk - faktisk glimrende hvis du bare har tenkt å bruke den på tur. Skal jeg sette fingeren på noe så må det være at den ikke er rustfri. Prisen er også forholdsvis høy til å være ei reisebindestikke . Men har du lyst på ei god og litt original stikke så kan jeg anbefale deg å prøve denne. Du får den for ca. $140, eller hos J&B Fluefiske i Norge.

Stikka er designet av Max Rutzer, Blue Mountain Angler.

 

 

Tilbake

 

Related Links