Bruns Scud

Bruns Scud - hverdagsføde for fjellørret.
Denne flua fisker du på stille vann, langs marbakken og inne på grunnene. 


Arve, fiske i Smådalen

Dette er en enkel imitasjon av en marflo hvor det bare brukes to materialer: Selullerstatning og grov antron. Marflo finnes det ofte mye av i innsjøer og tjern, men også i stille elvepartier kan disse insektene være tallrike. Det er bl.a. denne lille ferskvannskrepsen som er med på å gjøre ørreten rød i kjøttet. Den lever i undervannsvegetasjonen og blant steiner, og kan vel betraktes som hverdagsføde i mange fjellvann og er sjelden feil å sette på fortommen. Brun's Scud er enkel og rask å binde slik at du fort kan legge deg opp en fin samling med marflo. De vanligste fargene er oliven og grånyanser, samt imitasjoner av hunnen når hun er fylt med egg - sterkt rødoransje.

Dette kan ofte være ei super flue å sette på fortommen de gangene du ellers ville ha fisket med ei vanlig våtflue. F.eks. i stille vann. En enkel taktikk er å snike seg ut mot vannkanten og kaste forsiktige kast ut mot en grunn marbakke. La flua synke noe og fisk den over bunnen. Trekk den sakte inn.

Jeg har også opplevd at ørret har tatt denne flua når jeg tilfeldigvis har fisket den som ei vårfluepuppe. Dvs. når flua har blitt dratt litt fort opp mot vannoverflaten. Ingen marflo svømmer på denne måten, men enkelte vårfluepupper har en slik adferd når de klekker. Den gangen viste det seg at en stund senere begynte vårfluene å "poppe" opp på overflaten. Jeg hadde altså (uten å vite det) fisket ei tidlig fase av vårflueklekkingen med Bruns Scud - og det virket faktisk.

 

Bruns Scud

Krok

: Mustad C49S, # 10-14

Fortynging

: Bly på fremre halvdel

Tråd : Grå UNI 6/0
Kropp : Oliven selull e.l.
Ryggskjold : Oliven grov antron
Hale : Oliven grov antron

 

Hvordan binde flua:

1. Fest inn en bit grov antron (ikke av den fine typen fra Coates & Clarke, DuPont e.l) framme ved krokøyet, pekende framover.

2. Deretter dubber du kroppen bakover mot krokbøyen.

3. Så strekker du antrongarnet som et ryggskjold bakover flua og ribber den med bindetråden framover igjen. På denne flua kan du gjerne bruke 6/0 tråd for å gi en klarere segmentering. Denne ribbingteknikken som jeg bruker på noen fluer gjør at du slipper å binde inn en separat tråd til å bruke som ribbing. Raskt og enkelt!

4. Klipp av antronenden bak som en hale og flua er ferdig.

5. Pirk ut noen fibre av kroppen nedover for å etterligne et virr-varr av svømmende bein.

Bruns Scud - marfloimitasjon

 

ulvfiske.jpg (36791 bytes)
Valpen  Ulv som valp, med 2 harrer.


Tips en venn om denne siden.
Til e-post:


 

André © Brun

 

The Fly Fishing Loop Sponsored By flydepot.com
The Fly Fishing Loop is sponsored by flydepot.com
[ Home Waters | Next | Random | List | Search ]

 

Related Links