Twist Beetle

 

 

Ei streit bille med en "vri"...

 

 

Ingen fiskesommer er komplett for meg uten mye action med landinsekter. Fra frenetiske ørreter som jakter på havarerte maursværmere, cruisende ørreter som slår hardt og bestemt på en Hvitvinge til subtilt dagfiske sensommers på fisker som beiter rolig på alt smått og stort i vannkanten. Fiske med landinsekter er moro og givende.

Ei flue som har vært i landinsektboksen i mange år er Twist Beetle. Jeg lagde denne flua egentlig ganske streit og safe, men med en kropp laget med "Double magic dubbing"-teknikken er dette en imitasjon med mye liv.

TMHfiske3.jpg (17408 bytes)

Tor- Magne

ABc&rlargetrout.jpg (18394 bytes) "Double magic dubbing"-kroppen blander seg inne i blandt beina, som bare er en runde nedpresset hackle, og skaper liv og røre. Teknikken kommer til sin rett i solskinn og det er da Twist Beetle gjør det spesielt bra. Lag den i forskjellige størrelser, fra de minste microbillene til store "tanks" i størrelse 10. Svart er grunnfargen, men lag den gjerne også i nyanser i grønt og brunt.

André

 

 

Twist Beetle

Krok

: Mustad R50, # 10-18

Tråd

: Svart UNI 8/0

Kropp

: Double magic dubbing- teknikken

Hackle

: En runde brun/grizzly, Mørk dun e.l.

Ryggskjold : Svart polycelon

 

 

1. Gjør istand en celleplaststrimmel ca. 1.5 gang bredden av kroppen. For enkelhets skyld lager jeg istand flere om gangen slik at de ligger klare. Fest celleplasten bak, pekende bakover.

2. Bruk double magic dubbing- teknikken og form en kropp som strekker seg ca. 4/5 framover.

3. Bind inn et hackle og surr én runde. Avslutt.

4. Trekk celleplasten framover og bind den ned foran ved hodet. Hacklet vil da trykkes ned og spre seg litt i vifteform. Klipp av celleplasten slik at det står igjen et hode av buttenden.

Sjekk vaket! :-)Sjekk vaket!  :-)

André © Brun

 

 

Related Links