Jakt iNorge

---- Rev og rådyrjakt i Vågå ----

 

Nord i Gudbrandsdalen ligger Vågå, hvor vi har et sted som ligger midt i jaktterrenget for rådyr og rev, og rypejakta ligger bare minutter unna. Ørretfiske begynner alt et par hundre meter unna og i Vågå finnes utallige vann og fine elver med både røye, harr og ørret. Vågå er virkelig stedet for den som er interessert i jakt og fiske!

arve_radyr_vaga.jpg (45142 bytes)

Arve med rådyr

 

 

Bilde fra revejakt i Vågå.

Bildet fra venstre: André Brun, Arve H. Brun, Rolv-Ivar Bergdølmo, Ola Bergdølmo og Odd Engen.

revejakt i Vågå

 

 

Revejakt i tøft og bratt terreng midt- vinters.

På dette bildet kan du også se Jappe i bakgrunnen -- en border collie valp. Han er en fin hund, men ingen "jeger" som de andre hundene. Jappes sjebne her i livet er å gjete sau på nabogården. Et fint liv for en border!

 

 

 

rodrev.jpg (6800 bytes)

Rødreven - en beundringsverdig og tilpassningsdyktig villmarking. I motsetning til sin mindre høytlevende slektning, fjellreven, som i dag er utrydningstruet er rødrevenes utbredt over store deler av landet. 

Tilpassningsdyktigheten kan gjøre den, fra det ene ytterpunktet til å bli en rådyrkillingspesialist i rådyrtette områder til en åtseleter - og alt i mellom.

ulvogrev.jpg (20787 bytes)

Rødreven overlapper også områder som før tilhørte fjellreven.   Fjellrevens tilbakegang i mange tiår tror jeg i stor grad skyldes mangelen på større rovdyr. Vi mennesker har nærmest utryddet de store rovdyra og disse har vital betydning for fjellreven. ÉT eksempel er at Ulv og jerv tar større dyr som f.eks. rein, som fjellreven igjen er avhengig av i form av åtsler. Fjellreven er jo ikke i stand til å nedlegge et bytte av denne størrelsen og uten åtsler blir mattilgangen, og dermed forynglingen minimal. Spesielt i gnagerfattige år.

Hunden med en rev

 

 

En vellykket revejakt -- bikkjene er også med. Tess dachs/terrier miksen, en fox terrier og groenendaelen og sporhunden Ulv.

Revejakt i Vågå

 

 

På dette bildet er Ulv bare 3 eller 4 måneder gammel, men han er allerede i gang med å lære jaktens "grunnregler".

Bildet er tatt i det vi kommer hjem fra en dag i skogen. Pelsen til Ulv er full av isklumper etter å ha vasset dagen lang i dyp snø, men han er like blid og førnøyd! Jakt er spennende!

Arve og Ulv

 

 

Høsten 1999. Ulv har blitt trent på blodspor, men dette er hans første nærmøte med et virkelig rådyr. Etterhvert har han vært med på titalls rådyrfall og ettersøk etter skadd vilt i inn- og utland.

Ulv med rådyr

 

 

Tess, Varg & André med rådyrdoublé !

Tess var en artig dachs/terrierblanding og ei fin bikkje som var med oss et par sesonger. Hun var som en spenstig og rask dachs.

Tess, Varg & André med rådyrdoublé

 

 

arve_radyr_vhytta.jpg (10475 bytes)

Arve er en erfaren skytter som sjelden bommer når han først har bestemt seg...Her er enda et vellykket rådyrfall en fin vinterdag i Vågå.

Arve med nytt rådyr

 

 

Varg, den gamle hunden med et rådyr.

Link: Til hundesidene her på www.thetroutbum.com

Varg med rådyr

 

 

Tilbake hjemme etter en fin jaktdag. Området hvor vi jakter er mildt sagt tungjakta, men av og til lykkes vi.

Varg og André

slakting.jpg (16039 bytes)

Ei vellykket rådyrjakt

(Fra høyre): Jørn, Arve, Ulv og André.

Next page

Ryper og orrhaner

 

Related Links